Ющенко хоче, щоб його вибрав президентом народ, а не парламент

Четвер, 28 серпня 2003, 16:03
"Наша Україна" "наполягала, наполягає і наполягатиме на всенародних виборах президента".

Про це лідер блоку Віктор Ющенко заявив під час візиту до Тернопільщини. "Обсяг повноважень глави держави може бути предметом обговорення, але ніхто не повинен здіймати руку на право народу обирати главу держави", - заявив він.

Водночас Ющенко відзначив, що для легалізації цієї конституційної реформи владі потрібні партнери з табору опозиції. За його словами, участь "політичної сили в будь-якому проекті з цією владою – це квиток в один кінець".

"Стаття 71 Конституції гарантує всім громадянам вільні загальні, прямі вибори органів державної влади. Тому заяви про доцільність призначати президента парламентом – це замах на Конституцію, бажання обмежити права громадян України", - прокоментував Ющенко проект Медведчука-Мороза-Симоненка.

На його думку, якщо президента буде обирати парламент, "це означатиме не демократизацію, а монополізацію влади та консервацію кланово-олігархічної системи", - сказав Ющенко і додав, що "влада, будь на те її воля, взагалі скасувала б будь-які вибори".

Він відзначив, що влада тривалий час бореться, щоб громадяни не мали права вибору, тисне на парламент. "Адмінресурс нівелює вибори, а тепер влада взагалі намагається позбавити людей прямих виборів президента", - підкреслив Ющенко.

"Парламентську республіку можна впроваджувати за умови політичної структуризації суспільства, коли в державі працює сила закону. В Україні цього немає. Тому ми ніколи не погодимося, щоб людей позбавили права вибору", - цитує Ющенка прес-служба "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...