КПУ захищає Омельченка від Медведчука

Четвер, 28 серпня 2003, 17:06
Лідер фракції КПУ Петро Симоненко пропонує Леоніду Кучмі звернутися до Конституційного суду для винесення рішення про перебування на посаді київського мера Олександра Омельченка.

"Я пропоную Кучмі не спихати відповідальність на Мін'юст, який не наділений правом тлумачити закони і Конституцію, а звернутися до Конституційного Суду для одержання кваліфікованого висновку щодо ситуації, що склалася", сказано в заяві КПУ, розповсюдженій у четвер.

"Такий розвиток подій, на мій погляд, особливо у світлі останніх кадрових призначень на користь однієї з політичних сил, лідер якої, за сумісництвом, керує президентською адміністрацією, ... ліквідував би джерело політичної напруженості в столиці, сприяв би збереженню громадянського миру й економічної стабільності в Україні", говориться в заяві.

Лідер комуністів також вважає, що весь "ажіотаж [навколо Олександра Омельченка] - це винятково політиканське фіглярство буржуазії в особі окремих її груп - олігархічних кланів, зацікавлених у ліквідації результатів виборів Київського міського голови, узурпації київської влади і безумовно новому переділі власності".

"Комуністи зіграли вирішальну роль у прийнятті Закону про столицю (120 голосів) і сьогодні ми вимагаємо безумовного виконання цього закону, вимагаємо поваги до волі киян, які віддали свої голоси за Омельченка", сказано в заяві.

У середу Леонід Кучма заявив про намір звернутися до міністерства юстиції за роз'ясненнями законодавства, що передбачає неможливість перебування на державних посадах чиновників, які досягли 65 років.

Читайте також:

КУЧМА: ДОЛЯ ЗЛЕНКА Й ОМЕЛЬЧЕНКА ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ЛАВРИНОВИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...