Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС РОСІЇ ВИМАГАЮТЬ ЗВІЛЬНИТИ ЄВРОІНТЕГРАТОРА ЗЛЕНКА

П'ятниця, 29 серпня 2003, 15:47
У Москві негативно сприйняли висловлення глави МЗС України Анатолія Зленка щодо Єдиного економічного простору (ЄЕП), створюваного чотирма країнами СНД (Росія, Казахстан, Україна й Білорусія).

"Міністр Зленко дозволив собі висловлення, що суперечать позиції й діям президента України", - заявило у п'ятницю "Інтерфаксу" джерело в російському зовнішньополітичному відомстві.

За його словами, "заявлена главою МЗС України позиція про те, що Київ не має наміру брати участь у митному союзі, а також виступає проти створення наднаціонального органу в ЄЕП, контрастує з домовленостями, досягнутими раніше на вищому рівні".

Джерело, висловлюючи особисту точку зору, також відзначило, що в даній ситуації цілком "можна було б скористатися українським законодавством у відношенні осіб, що досягли граничного віку перебування на держслужбі й відправити дипломата на пенсію, тим більше, що є гарний привід".

Напередодні Анатолій Зленко в інтерв'ю київській газеті "День" заявив, що Україна виключає створення наднаціонального органа в ЄЕП.
"Це - наша принципова позиція", - сказав глава МЗС України.

Він також відзначив, що ні законодавчі, ні виконавчі органи України не підуть на участь у митному союзі і тим більше на введення єдиної валюти.

При цьому Зленко підкреслив, що стратегічним курсом України є європейська інтеграція.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

Зленко заочно відмовив Касьянову в домаганнях

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування