Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Володимир Ар'єв: Весільний подарунок Медведчуку – звільнення з "Інтера"

Субота, 30 серпня 2003, 16:03
Журналіст Володимир Ар'єв звільнився з телеканала "Інтер" "за власним бажанням", яке виникло внаслідок вимоги керівництва, обґрунтованої його
публікаціями в тижневику "Дзеркало тижня".

Як повідомив в інтерв'ю "Телекритиці" журналіст, він не бачить "можливості в подальшій співпраці з інформаційною службою телеканалу "Інтер" і у п'ятницю "забрав трудову книжку".

За словами Ар'єва, реальною причиною звільнення стали його публікації у газеті "Дзеркало тижня". "Перший мій матеріал у "ДТ" був про те, як Медведчук міг через зернову кризу боротися проти Януковича. Другий стосувався підсумків голосування про направлення законопроектів по конституційній реформі до КСУ й торкався поведінки кожного з гравців. Медведчук був там одним з об'єктів аналізу. А третя публікація – це інтерв'ю із Сергієм Головатим щодо його аналізу конституційної реформи та пропозиції провести Форум".

"Це і є реальна причина мого звільнення, - сказав журналіст. - Мені було передано думку членів Правління про те, що такі публікації шкодять телеканалу "Інтер". Це доручили зробити шеф-редактору Олексію Мустафіну. Він також запропонував мені знайти найбільш прийнятний вихід із ситуації".

Про звільнення Ар'єву повідомили у день весілля Віктора Медведчука. "Мої друзі назвали цю історію "частиною весільного подарунка", - сказав журналіст.

На думку журналіста, "якби не публікації у "ДТ", то вимоги б про звільнення не виникло". "Хоча навряд чи я продовжив би працювати на каналі далі. Але пропозиція про те, щоб я пішов з каналу, пролунала раніше ніж я написав заяву за власним бажанням", - сказав Ар'єв. Фінансових претензій до каналу у нього немає.

Журналіст зізнався, що "не намагався" відстояти свою позицію на каналі. "Хоча треба віддати належне, колеги готові були відстоювати мене перед керівництвом. Але у мене не було бажання залишатися на каналі, тому я попросив їх цього не робити. Для себе особисто я не бачив перспективи на каналі після майже семи (із перервою у два місяці) років роботи", - сказав Ар'єв.

Говорячи про своє наступне місце роботи, Ар'єв зазначив: "Пропозиції є, але поки що працюватиму як незалежний журналіст. Найперше, співпрацюватиму з інтернет-виданням "Обозреватель" - сказав журналіст і додав, що "вже місяців зо три як це видання не має жодного відношення до "Інтера". Разом з тим, власником "Обозревателя" є Олександр Зінченко, який усе ще залишається акціонером "Інтера".

Ар'єв також зазначив, що "у будь-якому разі" не пориває з телебаченням. "Мене одразу ж запросила Ганна Безлюдна до участі у одному з соціально-політичних проектів "Профі-ТВ". Це дуже цікава пропозиція, бо дозволяє мені як тележурналісту випробувати нові телевізійні технології", - поділився він.

Коментуючи ситуацію на каналі "Інтер" після відходу Зінченка, журналіст зазначив, що "ситуація законсервувалася, канал "окуклився". Прогресу я не бачу, як, власне, й регресу. Але на мою особисту думку, очікувати там змін на краще точно не варто".

Коментуючи роль телеканалу "Інтеру" у майбутній президентській компанії, Ар'єв повідомив, що "вже формується штаб". "Я на 99,9% впевнений, що "Інтер" не залишиться осторонь цієї кампанії. Як мені сказав мій високопосадовий знайомий, "все буде добре, і Ющенко не стане президентом". Тобто можна зрозуміти, що штаб створюється й працюватиме тільки заради боротьби з Ющенком", - сказав він.

"Я вважаю, що зараз на телебаченні, а особливо в новинних структурах, дуже складний час. І я просто не хочу брати участі у тому, що зараз чиниться на телебаченні", - поділився журналіст.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...