Медведчук на грошах

Середа, 10 вересня 2003, 10:29
На Львівщині розпочалося нове чорне піар-шоу. Якщо минулого разу його було спрямовано проти лідера "Нашої України" Віктора Ющенка, то цього разу головним об'єктом став голова Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергій Медведчук.

 
 

На відміну від "ющенківських листів", замовники "антимедведчуківської" акції вдалися до оригінальнішого способу. Виконавці замовлення розкидали згорнуті зворотним боком 10-гривневі купюри, розгорнувши які, можна побачити замість портрета Івана Мазепи спародійоване обличчя Сергія Медведчука з написом: "Він краде твої гроші. Шеф львівських здирників. Хресний батько есдеків (обрізаних) "Мєдвєдь". Якщо підняти із землі якусь листівку навряд чи комусь захочеться, то загорнуту 10-гривневу купюру не підніме лише людина абсолютно байдужа до грошей.

 
 
Дізнатися достеменно, де саме і за яким принципом розповсюджували фальшиві банкноти, "Поступу" не вдалося. Одну з таких купюр "поступівці" знайшли під редакцією. За інформацією ж народного депутата Ярослава Кендзьора, такі банкноти було розповсюджено в усій Львівській області.

До того ж хтось завалив такими фальшивками вранці Верховну Раду. За словами нардепа Олега Тягнибока, купюри валялися на підвіконнях і підлозі. Зрозуміло, це додало багато веселощів у вчорашнє пленарне засідання парламенту. Кендзьор з Тягнибоком вручили жмут купюр прем'єр-міністрові Віктору Януковичу, який з міністрами був учора у Верховній Раді, із словами: "Це вам, Вікторе Федоровичу, для зміцнення уряду нашої держави".

"Я також вручив ці десять гривень спікерові Литвину і віце-спікерові Зінченку, який, до речі, дуже тішився. Сказав, що львів'яни винахідливі люди", - ділиться з "Поступом" своїми враженнями Ярослав Кендзьор. За його словами, вчора кожен парламентарій отримав "нову львівську валюту".

Зрозуміло, що після того, як кілька днів тому народні депутати від Львівщини, члени "Нашої України" оголосили про новий сезон полювання на голову львівської податкової Сергія Медведчука, підозра лягає саме на "нашоукраїнців". Проте керівник представництва "НУ" у Львівській області народний депутат Петро Олійник у коментарі "Поступу" повністю заперечив версію про причетність блоку до цієї піар-акції.

"Я, Олійник Петро Михайлович, офіційно заявляю Медведчукові Сергію Володимировичу і готовий це зробити в письмовій формі, що за цим не стоїть "Наша Україна. Я готовий з Сергієм Володимировичем сісти за спільний стіл, щоб з'ясувати, хто є замовником цієї акції", - звернувся до головного львівського податківця через "Поступ" народний депутат, якого поява "антимедведчуківських купюр" шокувала.

Олійник пояснив, що для "НУ" не властиво використовувати чорний піар і що особисто він ніколи б на це не пішов. До того ж Олійник зауважив, що на купюрі Медведчука зображено на тлі єврейської зірки, а "Наша Україна" - "не є антисемітським блоком".

Натомість у нардепа, голови ЛОО СДПУ(о) Ігоря Шурми викликає певні підозри те, що саме деякі "нашоукраїнці" роздавали у Верховній Раді ці купюри. "Але, щоб когось звинувачувати, треба мати конкретні факти. Наразі я не маю підстав казати, що це робота "Нашої України", - говорить "Поступу" Шурма. Нардеп лише заявив, що за цим точно не стоїть СДПУ(о). Саму появу купюр Шурма назвав "бєспрєдєлом", і за цим фактом, на його думку, треба порушити кримінальну справу.

Натомість нардеп-"нашоукраїнець" Олег Тягнибок, якого "нова львівська валюта" дуже потішила, вважає, що за цим "фальшивомонетництвом" стоїть саме СДПУ(о). У коментарі "Поступу" він пояснив, що наш народ співчутливий до тих, кого ображають, тому, за його словами, не виключено, що "есдеки" самі грабують та мінують свій офіс, а також випускають такі купюри.

Протилежне заявив Ярослав Кензьор. З авторитетних джерел, за словами пана Ярослава, йому стало відомо, що замовниками цієї піар-акції були "чесні та порядні" працівники львівської податкової, "що не можуть терпіти тієї наруги та корупції, яку чинить Медведчук". "Їм гидко те, чим займається їхнє керівництво. Навіть, якщо вони виготовили ці купюри за гроші, які мусили красти, за наказом Медведчука, то їм це Бог простить", -- коментує "Поступу" нардеп.

У вівторок у прес-службі ДПА у Львівській області прокоментувати якось факт появи фальшивих банкнот не змогли, оскільки, за словами працівників прес-служби, вони дізналися про це лише від кореспондента "Поступу".

Єдине, що в цій ситуації очевидно, те, що знайти винних навряд чи вдасться. Адже "Нашій Україні" так і не вдалося з'ясувати, хто замовляв і розповсюджував півроку тому листівки проти Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...