Питання Єдиного простору вирішать у Кабміні

Середа, 10 вересня 2003, 11:03
У Кабінеті міністрів відбувається обговорення проектів угоди і концепції формування Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії і Казахстану.

Відкриваючи засідання, прем'єр-міністр Віктор Янукович відзначив, що це питання "пройшло всі процедури розгляду у міністерствах і відомствах".

"Ми підняли всі документи, рішення, що були ухвалені до цього у Кабінеті міністрів, у Верховній Раді на міждержавному рівні, проаналізували їх, і сьогодні нам треба затвердити остаточне рішення", - сказав він.

Він також відзначив, що у ході сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів України буде розглянуто більше 30 законодавчих актів, у тому числі, законопроект про державну програму про закупівлю на державне замовлення літака Ан-70.

Янукович підтвердив намір уряду провести у 20-х числах вересня засідання, на якому будуть розглянуті підсумки виконання за півріччя програми діяльності Кабінету міністрів.

Він також проінформував присутніх, що уряд відслідковує ситуацію з підвищенням цін на паливо.

На засідання Кабміну також прийшло більше 20 депутатів фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Соцпартії і "Нашої України". Для того, щоб розмістити їх у малому залі, де проводиться засідання уряду, довелося доставляти другий ряд стільців.

Доповідачами на засіданні Кабінету міністрів з питанню ЄЕП виступлять міністр економіки і з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко і міністр юстиції Олександр Лавринович.

На засіданні планується розглянути законопроект "Про впорядкування правового режиму передачі державних пакетів акцій відкритих акціонерних товариств державним (національним) акціонерним і холдинговим компаніям". Доповідачем з цього питання виступить глава Фонду держмайна Михайло Чечетов.

А тим часом близько 50 осіб, які представляють Конгрес українських націоналістів, партію "Собор", Українську народну партії, Союз офіцерів пікетують у середу зранку будинок Кабінету міністрів.

У руках мітингуючих плакати з гаслами "Ні Ялті - 2", "Ганьба зрадникам України", "Політичному й економічному союзові з Росією - ні", "Азарова у відставку".

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування