Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КАБМІН ГАЛЬМУЄ РІШЕННЯ ПО ЕЄП

Середа, 10 вересня 2003, 11:48
Кабінет міністрів України вирішив направити на доопрацювання проект угоди про створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусі та Казахстану.

"Ухвалено рішення, що треба доопрацювати з урахуванням зауважень, висловлених міністерством економіки, закордонних справ та юстиції і після доопрацювання знову розглянути на засіданні Кабінету міністрів, яке відбудеться за тиждень", – сказав міністр економіки Валерій Хорошковський на брифінгу після розгляду цього питання.

Як зауважив міністр юстиції Олександр Лавринович, "на жаль, ми опинилися у ситуації, коли багато норм з проекту по створенню ЄЕП не узгоджуються із законодавством і Конституцією України".

Лавринович зазначив, що Мін'юст готуватиме матеріали до "постатейного аналізу" неузгодженостей.

За словами Валерія Хорошковського, "зауважень до проекту багато". Він повідомив, що документ не узгоджується з "Конституцією, міжнародними угодами України і стратегією європейського вибору України".

Міністр економіки також додав, що рішення направити на доопрацювання Кабмін ухвалив одноголосно.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам координатор парламентської більшості Степан Гавриш, інформація Кабінету міністрів щодо ЄЕП буде заслухана у парламенті наступного тижня.

Він сказав, що перенесення дати розгляду цього питання в парламенті пов'язано з технічними причинами.

Гавриш пояснив, що перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, який очолює групу з підготовки документів ЄЕП, перебуває з візитом у Мексиці, де бере участь у конференції з СОТ. У зв'язку з цим, інформація уряду буде заслухана, можливо, у вівторок-середу.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування