Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент теж затягне розгляд угоди ЄЕП, як Кабмін?

Середа, 10 вересня 2003, 14:15
Матеріали Кабінету міністрів, що стосуються питань формування Єдиного економічного простору, надійдуть у Верховну Раду до кінця нинішнього тижня. Про це повідомив голова парламенту Володимир Литвин на засіданні у середу.

Литвин також підтвердив, що розгляд інформації уряду з цього питання у парламенті буде перенесено з запланованого раніше 12 вересня на наступний тиждень.

За його словами, у понеділок це питання буде вирішене лідерами депутатських фракцій і груп. Керівництво фракцій і груп повинне також визначити, у який день буде заслухане це питання, і в якому форматі буде проходити його розгляд у парламенті.

За словами Литвина, розгляд питання відкладений у зв'язку з відсутністю в Україні першого віце-прем'єра, який очолює групу високого рівня з підготовки документів з ЄЕП, Миколи Азарова.

Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко тим часом прогнозує складне проходження ратифікації документів про створення ЄЕП у Верховній Раді.

В інтерв'ю журналістам у середу, коментуючи рішення Кабінету міністрів про відправлення на доопрацювання проектів документів по створенню ЄЕП, Ющенко відзначив, що "поки що це виглядає як закономірна і професійна реакція на документ, що розглядає уряд".

Він також повідомив, що в середу документи, що стосуються створення ЄЕП, розглядалися на політраді "Нашої України". "Я переконаний, що більшість здорових державницьких політичних сил не влаштовує позиція втрати суверенітету Україною особливо з ключових питань", - підкреслив Ющенко.

Він також вітав позицію ряду членів українського уряду, які аргументовано обстоюють свою думку стосовно формування ЄЕП.

"Більшість здорових державних політичних сил стоїть на позиції, що це нераціональний для України закон з організації економічних відносин з Росією", - відзначив лідер блоку. На його думку, цей проект "очікує складна доля ратифікації у парламенті".

Відповідаючи на питання про позиції його фракції стосовно ратифікації документів з ЄЕП, Ющенко підкреслив, що по суті економічних пропозицій, на його думку, "симпатичним" для інтересів виробників й України в цілому є створення режиму зони вільної торгівлі. "Якщо є серйозні політичні наміри скасувати всі обмеження, то це потрібно вітати", - сказав він, додавши, що формування єдиної тарифної, курсової, митної політики може загрожувати суверенітету держави.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

КАБМІН ГАЛЬМУЄ РІШЕННЯ ПО ЄЕП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування