Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗІНЧЕНКА ВИКЛЮЧИЛИ З СДПУ(О)

Середа, 10 вересня 2003, 21:27
Політрада СДПУ(о) вирішила виключити з рядів партії віце-спікера парламенту Олександра Зінченка. Про таке рішення СДПУ(о) оголосила в ефірі "Новин" Першого національного телеканалу.

Як говориться в рішенні політради, Зінченко виключений у зв'язку з тим, що він не підтримує лінію СДПУ(о), зокрема, щодо нового законопроекту політичної реформи.

В інтерв'ю журналістам у четвер у Києві член парламентської фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич пояснив, що причиною ухвалення рішення про виключення Зінченка з партії стало те, що він відмовився підписати законопроект про внесення змін у Конституцію України, розроблений адміністрацією президента разом з депутатами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Шуфрича, рішення підписати цей законопроект було прийнято керівництвом партії і воно було обов'язковим для підписання всіма членами СДПУ(о). Таким чином, Зінченко не виконав рішення партії, чим порушив її устав, сказав депутат.

В ефірі "Новин" Першого національного також повідомили, що політрада СДПУ(о) заявляє про підтримку підписання договору про створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії і Казахстану.

19 червня цього року заступник голови Верховної Ради України, член СДПУ(о) Олександр Зінченко направив у політбюро і політраду партії заяву, у якій говориться про його рішення "залишити посади першого заступника, члена політбюро і члена політради СДПУ(о)".

Він мотивував це рішення тим, що не розділяє позиції керівництва партії "з багатьох суспільно-політичних питань і має значні розбіжності в розумінні моральних і етичних норм життя".

21 червня політбюро СДПУ(о) звільнило Зінченка від виконання обов'язків першого заступника голови, члена політбюро і політради партії.

Зінченко був членом СДПУ(о) з 1996 року, з жовтня 1998 року - першим заступником голови партії. На парламентських виборах 1998 року йшов сьомим у списку СДПУ(о), на виборах 2002 року - третім. У Верховній Раді четвертого (нинішнього) скликання обраний віце-спікером по квоті СДПУ(о) 28 травня 2002 року.

Крім того, із квітня 1998 року був президентом, почесним президентом АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" (телеканал "Інтер"). У червні 2002 року заявив, що перестав впливати на політику телеканала "Інтер" і після обрання на посаду віце-спікера парламенту склав повноваження почесного президента телеканалу.

За словами Зінченка, відразу ж після його рішення про відхід з посади почесного президента "Інтера" ця посада була скасована. Після рішення про вихід з керівництва СДПУ(о) Зінченко також заявив, що СДПУ(о) зареєстрована 1 липня 1996 року. Зараз її очолює Віктор Медведчук, який також є головою адміністрації президента України.

Зараз парламентська фракція СДПУ(о) нараховує 37 депутатів з 450 діючих.

Читайте також:

ЗІНЧЕНКО ПІШОВ ВІД МЕДВЕДЧУКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування