Україна знову у чорному списку. В тюрмах досі катують людей

Четвер, 11 вересня 2003, 11:07
Комітет із запобігання тортурам оприлюднив черговий звіт про свою діяльність у державах-членах Ради Європи, включаючи Україну.

За кількістю візитів Комітету із запобігання тортурам Україна займає одинадцяте місце серед країн Ради Європи. Очолює список Туреччина. На друге місце потрапила Росія, яка через ситуацію з правами затриманих і ув'язнених у Чечні неодноразово викликала нарікання з боку Ради Європи, повідомляє "Німецька хвиля"

Комітет з запобігання тортурам свого часу дійшов висновку, що в'язні й заарештовані в Україні зазнають побиття й катувань. Оприлюднений звіт говорить, що експерти Ради Європи здійснили за останні півтора року чотири візити до ряду українських тюрем, слідчих ізоляторів і психлікарень.

Перевірялося також, в яких умовах утримуються іноземці, які намагалися нелегально перетнути українські кордони. За результатами цих поїздок уряду України відправлено чотири доповіді, три з яких оприлюднено.

В Україні вже шість років діє Конвенція із запобігання тортурам, однак умови утримання українських ув'язнених, затриманих і психічно хворих й надалі привертають пильну увагу з боку Ради Європи.

Документ свідчить, що комітет приділяє велику увагу дотриманню прав людини в українських в'язницях, слідчих ізоляторах та психіатричних лікарнях.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування