Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Позов Тимошенко до Піскуна не дійшов

Четвер, 11 вересня 2003, 15:40
Генеральний прокурор Святослав Піскун заявляє, що на сьогоднішній день у нього немає судового позову народного депутата Юлії Тимошенко.

"Я ніде нічого такого не сказав, що могло її образити, і зачепити її честь. Я говорю те, що доведено у кримінальній справі і те, що не є таємницею слідства, те, що знають всі", - прокоментував Піскун у четвер у Ялті журналістам заяву Тимошенко про подання судового позову за поширення недостовірних відомостей про неї.

Генпрокурор також повідомив, що для допиту свідків у справі Павла Лазаренка група адвокатів, за його даними, прибуде "в кінці вересня - на початку жовтня".

Відповідаючи на питання про те, чи є у списку свідків з боку захисту президент України Кучма, Піскун зазначив, що "стосовно президента країни існує особливий імунітет, так само як і відносно президента США Джорджа Буша".

"А що стосується народних депутатів, то тут є питання - за їх власним бажанням. А якщо народний депутат відмовиться прийти на такий допит, я його силою привести не можу", - сказав генеральний прокурор і додав, що депутати "не підпадають під відповідальність, тому що ні затримати, ні силою привести народного депутата правоохоронні органи не мають права".

Коментуючи висновки слідчої комісії у справі вбивства Георгія Гонгадзе, яку очолює Григорій Омельченко, Піскун зазначив, що "буде реагувати на ті матеріали, яка добуті об'єктивно слідчими при виконанні слідчих дій, й у процесі розслідування".

"А розмови, балачки і плітки прокуратура їх не використовує у своїй роботі. Можливо, їх використовують оперативні органи, це їм може потрібно, а для нас лише факти мають пріоритетне значення", - сказав Піскун.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування