Викрадача Гонгадзе ховають на конспіративній квартирі?

Четвер, 11 вересня 2003, 16:44
Учасник викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, як зазначено у листах Ігоря Гончарова, Нестеров не перебуває "під вартою, а десь ховається на конспіративній квартирі".

Про це у четвер повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на свої джерела. "Можливо, це плата за співпрацю з "органами". Або - результат побоювань за життя цінного свідка", - пише газета.

Інший фігурант справи "оборотнів" - Свердлов - "певний час жил у Броварах і почав переховуватися тоді, коли був затриманий (пізніше засуджений) Олексій Радченко, якому інкримінували співучасть у викраденні бізнесмена Гельфанда. Простежуються зв'язки Свердлова з екс-слідчим Гайдаєм, якому зараз висунені обвинувачення у справі "перевертнів".

Пізніше, коли "справі Гельфанда" дали хід, Свердлов за нез'ясованих обставин був "вирахуваний" у Росії і доставлений у Київ. Саме він, начебто, і дав "наводку" на Нестерова, який також переховувався у Росії", - пише "Сегодня".

"Після затримання Нестерова "пішла "розкрутка" "справи перевертнів", затримали Гончарова, Гайдая та інших, у полі під Броварами викопали декілька трупів", - повідомляє газета.

"Сегодня" також нагадує і про ще одного підозрюваного у причетності до "банди перевертнів", якого досі не розшукали, жителя Броварів Тараса Вознюка. "Причому у Броварах ходять чутки, що нічого поганого з колишнім вчителем фізкультури не трапилося, він живий-здоровий і мешкає десь у Росії. У рідних навіть ніби є з ним канал зв'язку", - повідомляє видання.

"Один з авторів якось говорив на цю тему з Сергієм Хомулою, який очолював тоді УБОЗ Києва, однак розшук відтоді з місця не зсунувся. А тепер ось виникла тема "спецпошуку". Може, саме Вознюка правоохоронці нині "прив'язують" до "справи Гонгадзе"? - висуває версію газета і додає, що "друзі Тараса не вважають його здатними на вбивство і відгукуються про нього вельми тепло".

Також за версією видання, "якщо вірити записам Гончарова, то Нестеров і є співучасником викрадення Гонгадзе, інших злочинів". "Тоді його свідчення (а він, судячи зі всього, давно їх дав) малюють повну картину того, що відбулося, і листи Гончарова жодної інформаційної цінності не мають", - відзначає "Сегодня".

Автори матеріалу нагадують, що "не так давно" газета, "посилаючись на дуже інформоване, але конфіденційне джерело, писала, що вбивця Гонгадзе або вже арештований, або ось-ось буде". "Причому це - співробітник одного з силових відомств", - повідомляють вони і додають, що "ніхто цього не підтвердив, але і не спростував".

Читайте також:

Заява генпрокурору Піскуну від Ігоря Гончарова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...