Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма пообіцяв Ферхойгену прийти в Європу. Навіть через ЄЕП.

Четвер, 11 вересня 2003, 19:13
Україна розглядає угоду про створення Єдиного економічного простору як рамкову для підвищення рівня економічної співпраці з Росією, Білорусією та Казахстаном і не робитиме кроків, що перешкоджали б курсу на євроінтеграцію, заявив український президент Леонід Кучма.

Як повідомила прес-секретар президента України Олена Громницька, про це Кучма сказав під час зустрічі з комісаром Євросоюзу з питань розширення Гунтером Ферхойгеном в четвер в Криму.

Кучма наголосив: "Україна ніколи не робитиме кроків, що перешкоджали б своєму євроінтеграційному курсу, а ЄЕП розглядає як рамкову угоду, націлену на підвищення рівня економічної співпраці, першим кроком якого повинно бути створення зони вільної торгівлі без винятків".

Ферхойген, в свою чергу, заявив на зустрічі, що Україна та Єврокомісія в своїй співпраці повинні зосередити увагу на переговорному процесові щодо підписання наступного року спільного плану дій в контексті реалізації концепції "Розширена Європа".

Як повідомила Громницька після зустрічі в Криму, Ферхойген "висловив готовність Європейської комісії до результативного розвитку відносин між Україною та Євросоюзом, зосередивши увагу на необхідності переговорного процесу відносно ухвалення наступного року з Україною спільного плану дій в контексті реалізації концепції розширеної Європи".

Зі слів Громницької, комісар Єврокомісії наголосив, що цей документ "повинен стати спільним документом тільки ЄС та України, направленим на поліпшення відносин у сферах, які становлять спільний інтерес".

Також Європейська комісія зацікавлена і готова до співпраці з Україною в енергетичній сфері, заявив Ферхойген. Як повідомила прес-секретар українського президента Громницька, взаємодія Єврокомісії та України в енергетичній сфері була однією з тем обговорення в ході цієї зустрічі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування