Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб визначитися з ЄЕП, Янукович хоче знати думку Литвина

П'ятниця, 12 вересня 2003, 10:26
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович звернувся до парламенту з проханням розглянути 16 вересня питання з формування Єдиного економічного простору.

Про це повідомив у п'ятницю голова Верховної Ради Володимир Литвин на ранковому засіданні парламенту.

За його словами, Янукович направив відповідний лист до парламенту, де просить розглянути це питання на наступному тижні у вівторок.

Литвин відзначив, що його позиція пояснюється тим, що перед засіданням Кабінету міністрів з цього питання у середу урядові необхідно знати позицію парламенту.

Спікер доручив керівникам комітетів з іноземних справ і з питань євроінтеграції спільно підготувати це питання до розгляду у Верховній Раді.

На початку пленарного засідання член фракції Соцпартії Микола Рудьковський заявив, що депутати не можуть розглядати питання, внесені до порядку денного, поки не почують позицію уряду і не заслухають інформацію про те, на яких умовах Україна буде підписувати документи щодо створення ЄЕП.

У свою чергу член фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко відзначив, що позиція президента Леоніда Кучми й Януковича щодо питання про створення ЄЕП уже відома, тому він вважає, що парламент також повинен висловитися з цього питання.

Член фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль заявив, що створення ЄЕП порушує ряд статей Конституції України, і парламент зобов'язаний визначити свою позицію і почути позицію уряду. На його думку, прем'єр "міг би сам прийти на засідання і проінформувати парламент з цього питання".

Член фракції Компартії Адам Мартинюк нагадав депутатам, що це питання поки що не відноситься до компетенції Верховної Ради. Він нагадав про норму Конституції, відповідно до якої президент і уряд мають право підписувати міжнародні угоди і договори. Парламент може розглядати питання про створення ЄЕП тільки, коли необхідно буде ратифікувати відповідні документи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування