Тимошенко і Мороз не обіцяли підтримувати Ющенка в президенти

П'ятниця, 12 вересня 2003, 12:18
"Наша Україна", СПУ і БЮТ не домовлялися про висунення єдиного кандидата на президентських виборах.

Інформація про це, поширена представником "Нашої України" Юрієм Костенком, "жодним чином не відповідає" дійсності, заявив один з лідерів соціалістів Йосип Вінський в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в п'ятницю.

"Ніяких домовленостей щодо єдиної кандидатури немає. І це ще спірне питання, чи треба висувати єдину кандидатуру. Нам треба діяти так, щоб перемогти на цих виборах. А варіанти перемоги можуть бути різними. Серед них — коли кожен йде окремо, а в результаті всі за одного", повідомив Вінський.

Він також висловив сподівання, що меморандум про спільні дії по політичній реформі, який, за словами Юлії Тимошенко, має бути підписаний опозиційними силами, відбудеться в форматі "четвірки".

"На сьогоднішній день позиції НУ, БЮТ та СПУ збігаються, з комуністами тривають консультації. Якщо ці консультації завершаться успіхом, буде меморандум "чотирьох" № 2", сказав Вінський.

Він повідомив, що "Наша Україна" внесла корективи в свої позиції й пристала на проект постанови політради Соцпартії. "Тобто вони вважають, що наш варіант може бути варіантом для компромісу", - говорить Вінський. У той же час він зазначає, що головні розбіжності між Соцпартією та комуністами полягають у строку введення в дію Конституції та способі обрання президента України.

Коментуючи зміну позиції соціалістів щодо політичної реформи, Вінський зазначив, що партія не брала участі в розробці законопроекту.

"Річ у тім, що в коментарях з самого початку була допущена неточність. Жодного слова з боку керівництва Соцпартії про те, що ми беремо участь у розробці цього законопроекту, не було. Відбувалися консультації на рівні Мороз-Медведчук-Симоненко", сказав він.

Водночас Вінський зазначив, що у випадку набрання новим законопроектом 300 голосів у парламенті, дії Соцпартії "будуть адекватними".

"Якщо 300 голосів знайдеться — що ж, це серйозна цифра, що тут протиставиш? Ми можемо вдаватися до вуличних акцій, інших форм політичної боротьби, але 300 голосів є 300 голосів. Тобто якщо зміни до Конституції будуть ухвалені в конституційний спосіб, ми сприймемо це належним чином", - сказав представник СПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...