Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна буде боротися з корупцією разом з Росією і Азербайджаном

П'ятниця, 12 вересня 2003, 13:58
Україна, Азербайджан, Вірменія, Грузія, Росія і Таджикистан ухвалили регіональний план дій для боротьби з корупцією і зобов'язалися вжити серйозних заходів із цілої низки пріоритетних напрямків.

План, підтверджений в Стамбулі на зустрічі шести країн–учасниць Антикорупційної мережі держав із перехідною економікою, має здійснюватися під егідою Організації з економічної співпраці й розвитку, повідомляє радіо "Свобода".

Український уряд на засіданні представляв перший заступник міністра фінансів, голова державного департаменту фінансового моніторинґу Сергій Гуржій. Він оголосив про повну політичну підтримку Україною цього плану.

"Це такі галузі, як створення належних юридичних та інституційних засад для дієвої боротьби з корупцією, розвиток вільних від корупції владних установ зі здоровою робочою етикою. Йдеться також і про ініціативи для приватного бізнесу, і про залучення громадянського суспільства до протикорупційних зусиль", - говорить Вера Ґюндель із секретаріату Антикорупційної мережі держав із перехідною економікою.

Даний реґіональний план є суто добровільний, і з юридичної точки зору не обов'язковий для виконання. В Організації з економічної співпраці та розвитку вважають, що така добровільна співпраця з важливих питань, як боротьба з корупцією, може бути дієвою.

На наступному етапі плану, зазначає Гюндель уряди країн-підписантів матимуть надати дуже дбайливий, широкий і глибокий огляд їхнього юридичного й інституційного підґрунтя для боротьби з корупцією. Огляди країн-учасниць потім досліджуватимуть експерти і з самих дотичних країн, і з деяких країн – членів Організації з економічної співпраці та розвитку, і з таких міжнародних установ як Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку і Організація Об’єднаних Націй.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: