Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

UMC та "Київстар" скасовують плату за вхідні дзвінки

П'ятниця, 12 вересня 2003, 15:21
Провідні оператори мобільного зв'язку України "Український мобільний зв'язок" (UMC) та "Київстар Дж.Ес.Ем." з 19 вересня скасовують плату за вхідні дзвінки.

Як повідомила UMC у п'ятницю у прес-релізі, для реалізації принципу безкоштовних вхідних будуть введені нові тарифи, що будуть опубліковані на її веб-сайті в суботу.

"Всі існуючі абоненти UMC будуть переведені у відповідні тарифні пакети з безкоштовними вхідними дзвінками в 0:00 19 вересня 2003 року, а нові підключення за новими тарифами будуть можливі вже з ранку 19 вересня", - інформує UMC.

Одночасно компанія повідомляє про введення посекундної тарифікації міжнародних дзвінків замість щохвилинної, використовуваної наразі.

"Ми раді тому, що абоненти України зможуть одержувати вхідні дзвінки безкоштовно. Принцип "безкоштовних вхідних" уже діє в багатьох країнах Європи і світу, і тепер Україна - теж у їхньому числі", - цитує прес-реліз гендиректора компанії Еріка Франке Інтерфакс-Україна.

Також з 19 вересня поточного року плату за вхідні дзвінки перестає брати компанія "Київстар Дж.Ес.Ем." Безкоштовними стануть вхідні дзвінки з міських телефонів, телефонів інших операторів мобільного зв'язку і вхідні міжнародні дзвінки.

С 19 вересня встановлюється плата за вихідний дзвінок розміром 0.05 у.о. (включаючи 20% ПДВ, без урахування 6% збору до Пенсійного фонду), на всі вихідні дзвінки у мережі, дзвінки у межах України, дзвінки на номери інших операторів мобільного зв'язку, міжнародні дзвінки (включаючи послугу "СтарСвіт" та виклик абонента, який знаходиться в роумінгу), дзвінки на номери послуги "Старпошта" та "СтарДень", а також на передачу факсів і даних. Вказані вихідні дзвінки тривалістю до 2 секунд включно не тарифікуються.

Зміни у тарифікації послуг "Київстару" впроваджуються на період з 19 вересня по 31 грудня 2003 року, включно, повідомляє сайт компанії.

Коментуючи цю подію, президент "Київстару" Ігор Литовченко підкреслив, що "впровадження безкоштовних вхідних дзвінків - важливий інноваційний крок, який дозволить прискорити процес приєднання України до єдиного європейського телекомунікаційного простору".

Литовченко також зазначив, що компанія вивчить "як будуть реагувати абоненти, ринок загалом на ці важливі нововведення", буде відпрацьовувати процеси взаєморозрахунків з усіма операторами зв'язку, враховуючи відповідні зміни у законодавстві "для того, щоб внести певні корективи у нашу тарифну політику, якщо у цьому буде потреба".

Як повідомлялося, 19 вересня набирають сили поправки до закону "Про зв'язок", відповідно до яких підприємствам усіх форм власності забороняється стягувати плату за вхідні дзвінки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування