Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма захищає Зінченка від звільнення?

П'ятниця, 12 вересня 2003, 18:14
Постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній вважає спекуляціями розмови про можливу ротацію керівництва парламенту у зв'язку з виключенням віце-спікера Олександра Зінченка з рядів Соціал-демократичної партії України (об'єднаної).

"Бажання спекулювати на цій темі є в багатьох", - відзначив Задорожній у п'ятницю на прес-конференції у Києві.

Нагадавши, що політбюро СДПУ(О) не ухвалювало рішення про відкликання Зінченка з посади віце-спікера в зв'язку з його виключенням з партії, Задорожній повідомив, що під час зустрічі президента Леоніда Кучми з ним і координатором парламентської більшості Степаном Гавришем глава держави підкреслив, що стабільна більшість у Верховній Раді є запорукою політичної стабільності в державі.

За словами представника президента, в інших політичних партій і груп парламенту може бути бажання використовувати цю ситуацію. У той же час ці партії не декларували відкрито таку позицію.

У свою чергу, координатор парламентської більшості Степан Гавриш відмовився коментувати цю тему, висловивши сподівання, що Зінченко "зробить успішну кар'єру в політиці".

Як повідомлялося, політбюро СДПУ(О) на виїзному засіданні в Чернівцях 10 вересня виключило Зінченка з рядів СДПУ(О), за списком якої він був обраний у парламент, у зв'язку з порушенням статуту партії, оскільки Зінченко не підписав законопроект про внесення змін до Конституції України всупереч рішенню, ухваленому керівництвом СДПУ(О).

Разом з тим член фракції об'єднаних соціал-демократів, заступник глави партії Валерій Євдокімов повідомив, що СДПУ(О) найближчим часом не має наміру порушувати питання про відкликання виключеного з партії Зінченка з посади заступника голови Верховної Ради, оскільки "це питання не головне з погляду політичної ситуації".

Пізніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин не виключив, що у випадку можливого відкликання фракцією СДПУ(О) віце-спікера Олександра Зінченка з його посади можливий процес зміни всього керівництва Верховної Ради, що обиралося "пакетом".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування