Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: Медведчук використовує не мене, а Кучму

Понеділок, 15 вересня 2003, 10:52
Лідер СПУ Олександр Мороз відкидає припущення про те, що адміністрація президента використовує комуністів та соціалістів, залучаючи їх до переговорів щодо спільного проекту змін до Конституції.

"Я дію як чистий прагматик", - сказав Мороз у прямому ефірі каналу "Інтер" у неділю, і додав, що "йдеться про ті зміни до Конституції, які ми відстоювали з часу створення партії".

Коментуючи закиди щодо співробітництва з адміністрацією Кучми, лідер СПУ зазначив, що це говорить той, "кому це вигідно говорити".

Мороз також підтвердив, що соціалістів улаштовує "багато речей за змістом" у третьому проекті змін до Конституції, проте проблема у "перехідних положеннях". "Не влаштовує мене в цьому проекті норма, яка передбачає обрання президента парламентом. Я переконаний, що вибори президента повинні бути всенародними", - заявив Мороз.

Він також запропонував лідеру фракції СДПУ(О) Леоніду Кравчуку, який також брав участь у програмі, підтримати закон про пропорційну систему виборів. Підтримки есдеків та опозиції "вистачить для того, щоб прийняти його в цілому", вважає Мороз і прогнозує, що закон у такому випадку буде введено "безперечно" "всупереч шести вето" президента.

На його думку, підтримка есдеків також дала б "змогу переконати Венеціанську комісію у тому, що ми ідемо свідомо на посилення ролі партії, як виразників певної частини суспільства".

Мороз також нагадав, що "три роки тому казав, що той проект, який ми готуємо, свого часу буде підтримуватися навіть нинішнім президентом. Я думав, що цей час настане десь у кінці грудня нинішнього року". Але на думку лідера СПУ, Кучма так і не прийшов до усвідомлення необхідності реформи, натомість лідер СДПУ(О) "використовує" "сум'яття президента".

Коментуючи можливість проведення реформи, Кравчук зазначив, що 292 підписи депутатів є "серйозним фактом" "на користь того, що реформа повинна бути реалізована".

"І я десь отак відчуваю зараз - сиджу з Олександром Олександровичем в одній аурі такій, що він також приєднається врешті-решт. І його частина [фракції] приєднається", - висловив припущення Кравчук.

Однак на це Мороз нагадав, що "Наша Україна" і Блок Юлії Тимошенко разом із соціалістами ще у квітні нинішнього року підписали меморандум", де було домовлено, що жодних змін у Конституцію до 2006 року вноситись не буде.

Огляд телеефіру


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування