Міністр оборони просить журналістів не писати про те, хто з солдат стріляє по іракцям

Понеділок, 15 вересня 2003, 11:57
Зарплата рядового солдата українського миротворчого батальйону в Іраку на місячне утримання складає від 650 доларів до 1000, зарплата командирського складу, залежно від рівня, складає до 1500 доларів.

Про це у прямому ефірі телеканалу ICTV повідомив міністр оборони Євген Марчук.

Розповідаючи про умови перебування українців в Іраку, Марчук повідомив, що наші солдати "охороняють аеродром, охороняють банк, охороняють місцеві органи влади, - два взводи, - охороняють кордон між Іраном і Іраком, а також патрулюють дороги". Населення Іраку, за його словами, ставиться до наших військовослужбовців "нормально".

Коментуючи випадок застосування зброї українським солдатом, Марчук ще раз заявив, що "він застосував зброю тоді, коли автомобіль, який рухався, не підкорився його команді і збив нашого військовослужбовця, і він уже, падаючи, відкрив вогонь, згідно з інструкцією". Він також додав, що застосування зброї було "правомірним".

У зв'язку з цим міністр оборони звернувся до журналістів із проханням не називати прізвища військовослужбовців, які застосовували зброю. "Це не допомагає ніколи", - сказав Марчук.

Він також повідомив, що бригада миротворців після повернення з Іраку "буде збережена". "Це - бригада професійних військовослужбовців, які пройшли серйозне й бойове хрещення, у тому числі, і які виключно сформовані на контрактній основі. Це - бригада контрактників-професіоналів", - сказав він.

За матеріалами "Огляду телеефіру"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...