Марчуку подобається бути міністром і звільняти генералів через гуму

Понеділок, 15 вересня 2003, 13:03
Міністр оборони Євген Марчук сподівається до кінця 2005-го року вийти на збройні сили у 200 тисяч особового складу.

У неділю, у прямому ефірі телеканалу ICTV, Марчук зазначив, що скорочення будуть мати місце з тим, що б "перестати мучити військових, перестати мучити економіку".

Він також висловив надію, що парламент підтримає концепцію скорочення армії. "А якщо ні, то тоді чесно скажемо, що сьогодні фінансово неможливо забезпечити реформування збройних сил", - сказав міністр.

Коментуючи звільнення 74 генералів, заступників міністрів з тилу й озброєння, Марчук зазначив, що не боїться путчу в армії, "тому що вони знають, за що вони звільнені".

"Вони звільнені за те, що під час підготовки бригади замість того, щоб на бронетранспортери поставити нову гуму, на що були виділені гроші, вони взяли з резерву, із запасу гуму 15-річної давнини, яка розповзлася на сотому кілометрі по дорозі з Білої Церкви до Миколаєва", - повідомив міноборони.

Марчук також повідомив, що призначив двох перших заступників міністра - Валентину Гошовську й Олександра Олійника.

Марчук також не став відповідати на питання, чи люблять його в армії. "Думаю, як той хірург, який робить операцію, - потім, коли вилікується хворий, - коли ми хоч би перший етап реформи пройдемо, тоді будемо з'ясовувати, хто кого любить", - сказав він.

Разом з тим, робота міністра йому подобається. "Багато треба зробити і такого, що буде дуже важливим і для держави, і для суспільства, і для військових особливо", - відзначив він.

За матеріалами "Огляду телеефіру"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування