Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ті, хто знав замовників вбивства Гонгадзе, "ризикують життям" - Чорновіл

Понеділок, 15 вересня 2003, 13:17
Тарас Чорновіл, член тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ, вважає, що слідству на даний момент вже відомі майже всі винуватці цього злочину, однак за нинішньої влади справа просто не буде доведена до офіційних висновків з політичних причин.

На його думку, висловлену в інтерв'ю Інституту масової інформації,
ті виконавці злочину, які не знали замовників, будуть офіційно обвинувачені і постануть перед судом, а ті, хто замовників знав, - ризикують життям.

Чорновіл розповів ІМІ, що на останньому засіданні слідчої комісії 9 вересня заступник генпрокурора Віктор Шокін повідомив, що ті підозрювані, яких "вирахувала" прокуратура, відносяться до виконавців, організаторів та замовників.

На це Чорновіл зауважив, що "у мене є певний сумнів щодо того, що за офіційними звинуваченнями остання категорія, – замовники, - буде засвічена взагалі. Думаю, що не за нинішньої влади. Зрозуміло, що нинішня Генпрокуратура через голову не перескочить".

"Все це мені більше нагадує певне імітування потужного слідства в той момент, коли саме слідство вже все знає, але до офіційних висновків довести матеріали справи не може саме з політичних причин", - сказав Чорновіл.

За версією депутата, виконавці злочину фільтруватимуться за принципом: "ті, які знали про замовників, і інші, які про замовників не знали".

"Ті, які не знали замовників, очевидно, можуть піти під суд, і буде дійсно публічний процес. Ті, які знали замовників, - ми бачимо, що з ними відбувається. Той самий Гончаров – фізичне знищення. Швидка кремація, щоб ніхто не міг нічого встановити – це дуже показовий факт", - наголосив Чорновіл.

Водночас член парламентської слідчої комісії звернув увагу, що "кілька основних учасників замовної групи, які були одночасно й організаторами, на сьогоднішній день перебувають у глибокій паніці – це високопоставлені генерали міліції, які не знають, що їм робити: чи їм тікати з цієї держави чи чекати, коли до них просто прийдуть і їх фізично знищать, чи чекати приходу нової влади".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...