Марчук збирається почати вступати до НАТО у 2004 році

Понеділок, 15 вересня 2003, 14:40
Наступним етапом вступу України до НАТО стане самміт країн НАТО на найвищому рівні 2004-го року.

Як повідомив міністр оборони України Євген Марчук у прямому ефірі телеканалу ICTV у неділю, до того часу Україна повинна "вийти на План дій щодо членства". "Сьогодні у нас режим – План дій", - нагадав Марчук.

"А у 2004-му році, якщо нам вдасться переконати переважну більшість членів НАТО, і вони проголосують за те, щоб ми вийшли на режим План дій щодо членства, коли визначаються терміни, – то це буде вважатися великим успіхом", - заявив міністр.

Він також зазначив, що найбільша складність модернізації української армії до стандартів НАТО є "фінансування".

Він також вважає, що вступ України до НАТО не ускладнить стосунків з Росією: "Ускладнень не буде, хоча різні точки зору, і дискусії – вони і зараз є, і, можливо, і будуть в майбутньому". "Я переконаний, що ми домовимося і з Росією, і з НАТО", - сказав Марчук.

Міністр також переконаний, що українські генерали пройдуть нормативи фізичної підготовки, які прийняті у НАТО. "Переважна більшість генералів українських, особливо нові генерали, все це потягнуть, і ще й дадуть фору", - пообіцяв Марчук.

Він додав, що "нормативи досить серйозні". "Вони стосуються і витривалості, – тобто, це біг на відповідні дистанції, це володіння своїм тілом, це віджимання і підтягування на перекладині", - повідомив він.

За матеріалами "Огляд телеефіру"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...