Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Привіт від Блера Україні – "налаштовуйте свій компас на ЄС"

Понеділок, 15 вересня 2003, 15:59
Великобританія сподівається, що вступ України до Єдиного економічного простору не буде суперечити її прагненню вступити до Світової організації торгівлі і Європейського союзу, заявив міністр з питань Європи Міністерства закордонних справ Британії Деніс Макшейн.

"Я сподіваюся, що в тих документах (про створення ЄЕП) не буде нічого такого, що б суперечило прагненню України вступити до СОТ і ЄС", - підкреслив він на зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком в понеділок у Києві.

При цьому міністр відзначив, що ні він, ні інші представники ЄС ще не бачили повністю документів про створення ЄЕП. На його думку, якщо будуть виникати якісь нюанси, що будуть заважати європейським прагненням України, у такому випадку повинні пройти українсько-європейські консультації, у ході яких будуть обговорені всі деталі цих документів.

Разом з тим, Макшейн підкреслив, що Британія вітає прагнення України до Європи.

"Послання, що я привіз від прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера - просте: дивіться на захід і налаштовуйте свій компас на Європейський Союз. Великобританія хоче співробітничати з Україною для досягнення цих цілей", - відзначив Макшейн.

Він високо оцінив участь України в миротворчих операціях в Іраку і висловив надію, що майбутні президентські вибори в Україні будуть прозорими і відкритими.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування