Піскуна попередили: якщо "бігаєш" від депутатів, то можна і "добігатися"

Понеділок, 15 вересня 2003, 16:28
Перший віце-спікер Верховної Ради Геннадій Васильєв критикує позицію генпрокурора Святослава Піскуна щодо звіту Генпрокуратури у парламенті.

На прес-конференції у понеділок Васильєв нагадав журналістам, що відповідно до статті про прокуратуру генпрокурор повинен щорічно надавати парламенту інформацію про стан дотримання законодавства в державі.

За його словами, зазвичай ця інформація подається письмово, але у понеділок в ході погоджувальної ради, як і напередодні, ряд керівників груп та фракцій вимагали, щоб Піскун прозвітував особисто.

За словами Васильєва, водночас більшість фракцій і груп вирішили, що заслуховування звіту у сесійній залі "зараз не на часі".

Він висловив власну точку зору, що Піскун не повинен "ховатися від парламенту. Це соромно – бігати від парламенту людині у такому ранзі".

Васильєв висловив переконання, що якщо ставиться питання про звіт генпрокурора, він мав би виявити ініціативу, прийти до парламенту і проінформувати депутатів, "а він бігає туди-сюди… Не треба бігати… Тому що все має свій початок і свій кінець. І біганина теж".

Перший віце-спікер підкреслив, що його кандидатура не розглядається і не буде розглядатися на посаду генерального прокурора.

Як повідомлялося, 9 вересня генеральний прокурор України Святослав Піскун вдруге цього року надіслав до Верховної Ради інформацію про стан законності і злочинності в Україні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News