Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликає захистити "суверенітет" України від ЄЕП

Понеділок, 15 вересня 2003, 16:31
Угода про ЄЕП між Україною, Росією, Білорусією та Казахстаном призведе до "обмеження державного суверенітету України, зміни основ її внутрішньої й зовнішньої політики, завдання суттєвої шкоди її базовим національним інтересам, погіршення життєвого рівня мільйонів українців".

Про це йдеться в заяві фракції "Наша Україна", поширеній у понеділок прес-службою блоку.

"Небажання влади вести діалог із суспільством про зміст Угоди та її наслідки, непрозора процедура підготовки призвели до появи проекту, який суперечить Конституції та законам України, міжнародним договорам", - йдеться в заяві.

"Економічним результатом підписання цього документа стане втрата конкурентоспроможності українських товарів, витіснення їх із внутрішнього й зовнішніх ринків. Соціальною ціною стане зростання безробіття, зниження реальних доходів мільйонів українських сімей", вважають у фракції.

"Наша Україна" закликає всі патріотичні, демократичні сили об'єднати зусилля для захисту незалежності і державного суверенітету України. Фракція вимагає від президента України "виконати свій обов'язок гаранта Конституції і не підписувати Угоду в її нинішньому вигляді".

Разом з тим, у заяві відзначається, що "Наша Україна" "завжди виступала і виступає за побудову взаємовигідних паритетних економічних відносин із Російською Федерацією, іншими країнами СНД".

Фракція вимагає продовжити роботу над створенням зони вільної торгівлі без винятків і обмежень з країнами-учасниками СНД, на взаємовигідній основі добитися усунення існуючих тарифних бар'єрів, припинення "торгових війн".

В той же час, голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що парламенту буде складно ухвалити яке-небудь рішення з питання про створення Єдиного економічного простору, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це, скоріше за все, буде маніфестація позицій тієї чи іншої політичної сили, що представлена в парламенті", сказав Литвин у понеділок в інтерв'ю журналістам, прогнозуючи майбутнє обговорення цього питання в парламенті, заплановане на вівторок.

На його думку, при "такому розмаї думок щодо ЄЕП буде складно ухвалити якесь рішення".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування