Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко – за Піскуна і проти мітингу в день Гонгадзе

Понеділок, 15 вересня 2003, 17:17
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко висловлюється проти відставки нинішнього генерального прокурора Святослава Піскуна. Він побоюється, що на його місце може прийти залежна від певної політичної сили людина.

"Ми розуміємо, що певна політична сила домагається того, щоб провести свою кандидатуру", - сказав Ющенко на прес-конференції в понеділок у Києві.

Однак Ющенко вважає за необхідне домагатися від Генпрокуратури чесного розслідування ряду резонансних справ, у тому числі, справи про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Лідер "Нашої України" підкреслив, що його фракція "можливо, має претензій до Генпрокуратури більше, ніж будь-яка політична сила", нагадавши про ряд кримінальних справ, які стосувалися депутатів його фракції.

Ющенко також повідомив, що наступного тижня відбудеться зустріч фракції "Наша Україна" з генпрокурором Святославом Піскуном і міністром внутрішніх справ Миколою Білоконем.

Говорячи про заходи 16 вересня, Ющенко сказав, що проти проведення політичних акцій.

"Я не прихильник у день пам'яті проводити політичні мітинги. У цей день треба давати слово духівникам", - сказав Ющенко.

Він додав, що не братиме в цей день участь у політичних акціях.

Лідер "Нашої України" приїде в це день у Таращанський ліс, де буде відкритий пам'ятний хрест. У церемонії, як очікується, візьме участь духівник загиблого журналіста священик Української автокефальної православної церкви Юрій Бойко. Саме в Таращанському лісі через два місяці після зникнення журналіста було знайдено обезголовлене тіло, пізніше ідентифіковане як тіло Георгія Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування