Більшість українців не підтримують ідею Кучми-Медведчука-Симоненка

Понеділок, 15 вересня 2003, 17:30
Президент України повинен обиратися шляхом всенародного голосування, переконані 85% українців. Обрання президента народними депутатами на засіданні Верховної Ради підтримують лише 6% дорослого населення.

Такі результати всеукраїнського соціологічного опитування, проведеного "Українським демократичним колом".

Згідно з даними, 58% українців вважає, що наступного президента України треба обирати у 2004 році строком на 5 років. 28% опитаних дотримується думки, що наступний президент має бути обраний терміном на 2 роки.

36% вважає, що склад уряду має затверджувати Верховна Рада за поданням прем'єр-міністра, а президент призначати лише міністра закордонних справ і міністра оборони. 27% респондентів дотримується думки, що склад уряду має затверджувати Верховна Рада за поданням президента. Третина респондентів (37%) вагалася з відповіддю.

Три чверті українців (75%) вважає, що голови обласних державних адміністрацій мають обиратися населенням областей. Лише 11% підтримує призначення голів обласних державних адміністрацій президентом і 4% схиляється до думки, що голів обласних державних адміністрацій має призначати прем'єр-міністр.

Опитування проводилося 2-9 вересня 2003 року на замовлення Інституту політики. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює усі регіони країни. За місцем проживання опитано 1000 респондентів віком від 18 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News