Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЕПУТАТИ ДОВЕЛИ АЗАРОВА ДО НЕРВОВОГО ЗРИВУ

Вівторок, 16 вересня 2003, 10:49
Те, що вступ України до Єдиного економічного простору перешкоджає вступу України до Світової організації торгівлі, є "брехнею".

Про це заявив віце-прем'єр Микола Азаров, виступаючи у вівторок перед депутатами. "На жодному засіданні" під час конференції СОТ у Канкуні "не піднімалося питання про ЄЕП", - сказав Азаров.

Він також заявив, що "жодної загрози для України" у випадку вступу в ЄЕП "немає". Азаров також наголосив на тому, що угода по ЄЕП "рамкова".

Коментуючи привілеї, які Україна отримає у випадку підписання угоди, віце-прем'єр відзначив, що "Україна й інші учасники одержують право і можливості на відновлення і розвиток тих галузей промисловості, що опинилися у стагнації".

"Ми також сподіваємося на зняття тарифних і нетарифних обмежень", - сказав Азаров і додав, що "головне - нам вдалося домогтися зняття обмежень".

"Що таке ЄЕП? Це спільний ринок наших держав, те, з чого починався ЄС", - нагадав віце-прем'єр і додав, що "те, що Україна відмовляється від європейського вибору" зі вступом в ЄЕП "узагалі не витримує критики".

"Критерії вступу до ЄЕП містять головні вимоги Копенгагенських угод", - заявив Азаров.

Він також додав, що відповідно до документів, "будь-яка держава має право виходу з ЄЕП. Якщо з'являться загрози для стратегічних рішень, Україна має право відмовитися від ЄЕП, врегулювавши свої зобов'язання".

Звертаючись до депутатів, Азаров відзначив, що "йому важко говорити", тому що він повернувся "серед ночі" із Мексики, де брав участь у конференції СОТ.

Він також закликав Литвина заспокоїти депутатів, бо в іншому випадку "якщо будуть так кричати, я піду з трибуни". "Я за ці роки нікому не дав підстав дорікати мені, що я зрадив інтереси України!" - нервово сказав Азаров.

Верховна Рада у вівторок заслуховує інформацію Кабінету міністрів про підготовку і можливі геополітичні і соціальні наслідки для України підписання договору про створення Єдиного економічного простору з Росією, Білорусією й Казахстаном.

Як повідомляє кореспондент у парламенті, на урядовій ложі під час розгляду питання ЄЕП присутній прем'єр-міністр Віктор Янукович, інші члени уряду, серед яких є також міністр економіки та з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський. Хоча він, як повідомлялося напередодні, мав поїхати з триденним візитом до Лондона.

Обговорення питання ЄЕП відбувається емоційно. Час від часу виступ Азарова переривається свистом опозиції або оплесками пропрезидентських фракцій. Депутати кілька разів оточували трибуну. На урядовій ложі розміщено кілька плакатів із написом "ЄС- так! ЄЕП – ні!".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування