Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Схвалення ЄЕП необхідно винести на всенародний референдум

Вівторок, 16 вересня 2003, 14:03
Схвалення угоди про створення Єдиного економічного простору необхідно проводити шляхом всенародного референдуму, переконаний голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Станіслав Сташевський.

Про це депутат заявив у вівторок у своєму виступі в парламенті.

За словами Сташевського, оскільки йдеться про передачу певних повноважень у наднаціональний орган, то подібне рішення повинні ухвалювати громадяни всієї країни, як це робиться у країнах, що вступають до Європейського Союзу.

Сташевський також зазначив, що створення ЄЕП, Митного союзу означатиме уніфікацію діючих у країнах-підписантах тарифів, що, в свою чергу, призведе до того, що країни учасники ЄЕП вступатимуть у СОТ одночасно.

За його словами, одночасний вступ країн-підписантів угоди про ЄЕП в СОТ означатиме для України перегляд вже досягнутих домовленостей щодо її вступу в СОТ, що негативно позначиться на її міжнародному іміджі.

Сташевський також наголосив, що в країнах-учасниках угоди щодо ЄЕП діє різна система становлення єдиних тарифів, зокрема в Україні митні тарифи встановлюються Верховною Радою, в Росії – урядом.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування