Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕОРГІЮ ГОНГАДЗЕ ВСТАНОВИЛИ ХРЕСТ У ТАРАЩІ

Вівторок, 16 вересня 2003, 14:19
На узбіччі Таращанського лісу встановлено хрест пам'яті журналісту Георгію Гонгадзе.

"Це місце, куди люди можуть прийти й віддати шану Георгію Гонгадзе" - зазначив народний депутат Юрій Луценко під час церемонії відкриття пам'ятного знаку.

На церемонії також присутні лідери СПУ Олександр Мороз та "Нашої України" Віктор Ющенко, член фракції БЮТ Григорій Омельченко. Після відкриття пам'ятника відбулося коротке богослужіння.

Олександр Мороз, виступаючи на відкритті хреста, сказав: "Три роки тіло Георгія Гонгадзе не віддано землі. Можливо, це символічно, це те, що характеризує нашу владу, але це також символічно, бо його душа поруч із нами".

"Я розумію, що цей хрест мозолитиме очі нинішній владі, але хай вони знають – хто порушить цей знак, прощення йому не буде. Це символ правди в Україні", - сказав Мороз.

"Це місце, яке засвідчує спеціальний вчинок в ім'я України. Це вчинок Георгія Гонгадзе. Він ввійшов в історію України у найскладніший її момент", - зазначив Віктор Ющенко.

"Його ім'я стало символом боротьби за Україну", - додав Ющенко.

На відкриття пам'ятного хреста Георгію Гонгадзе зібралося близько 200 осіб. Хоча захід був запланований як неполітичний, присутні тримали у руках прапори Соціалістичної партії, партії "Собор", "Батьківщини", партії "Реформи й порядок".

Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...