Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тіло Гонгадзе перепоховали за вказівкою Деркача - Омельченко

Вівторок, 16 вересня 2003, 14:47
Голова спеціальної комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе Григорій Омельченко заявляє, що спікер Литвин "за вказівкою Кучми" "зробив усе", щоб парламент не заслухав інформацію комісії у цій справі.

Як повідомив журналістам Григорій Омельченко під час акції встановлення пам'ятного хреста журналісту у Таращанському лісі, з трибуни він хотів повідомити, що "комісією встановлено, що організаторами викрадення Георгія Гонгадзе були Леонід Кучма, Володимир Литвин, Юрій Кравченко та Леонід Деркач".

"Виконавцем злочину був спецпідрозділ міліції, створений Юрієм Кравченком, до якого входили оперативні співробітники міліції та члени організованої злочинної групи".

За словами Омельченка, тіло журналіста "було перепоховане у Таращанському лісі співробітниками СБУ за вказівкою Леоніда Деркача". "І перепоховано його було таким чином, щоб швидко знайти", - додав Омельченко.

За словами депутата, ця інформація надійшла від "співробітника міліції, завербованого агентом СБУ, який брав безпосередню участь у вивезенні тіла Георгія Гонгадзе".

Проте спікер та пропрезидентські фракції "за вказівкою президента Кучми", зробили все, щоб не включити до порядку денного заслуховування інформації спеціальної парламентської комісії щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...