КУЧМА НЕ ВІДМОВЛЯВСЯ СВІДЧИТИ ПО ЛАЗАРЕНКУ

Вівторок, 16 вересня 2003, 18:37
Генеральна прокуратура України не пропонувала президентові Леоніду Кучмі свідчити в справі екс-прем'єра Павла Лазаренка.

Про це говориться в заяві Генпрокуратури, переданій в агентство "Інтерфакс-Україна" у середу.

Прес-служба Генпрокуратури також спростовує інформацію про те, що президент нібито офіційно відмовився свідчити в справі Лазаренка. Про це повідомляла прокурор у справі Лазаренка Марта Борщ.

"Ця інформація не відповідає дійсності", - говориться в заяві Генпрокуратури.

Як повідомлялося, група американських юристів, що займаються підготовкою суду в справі Лазаренка, планує вилетіти в Київ 22 вересня. 24 вересня юристи мають намір продовжити допити свідків.

У травні-червні нинішнього року група американських адвокатів провела перший етап допитів свідків у справі екс-прем'єра Лазаренка. Представники обвинувачення й захисту допитали 26 чоловік з 30. У ході першого етапу американськими юристами не допитувалися президент України Кучма, екс-секретар Ради національної безпеки й оборони, нинішній міністр оборони Євген Марчук, народні депутати Пустовойтенко, Олександр Волков, Юлія Тимошенко і колишній голова правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Бакай, що значаться в списку захисту.

Зараз Лазаренко знаходиться в Сан-Франциско (США), де готується до судового засідання. Екс-прем'єр мав можливість слухати допити свідків, що проводилися представниками американського правосуддя в Україні. 14 червня він був відпущений з-під варти на весь період допитів свідків.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 р. З 1999 р. він знаходився в ув'язненні в Сан-Франциско. Прокуратура США обвинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи. В Україні проти Лазаренка також висунуто обвинувачення у фінансових махінаціях і ряді інших злочинів. У Швейцарії він уже визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно.

Читайте також:

КУЧМА ВІДМОВИВСЯ СВІДЧИТИ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА ЧЕРЕЗ "ПРИВІЛЕЇ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування