Парламент дозволить Кучмі балотуватися втретє?

Середа, 17 вересня 2003, 18:44
У четвер парламент голосуватиме за законопроект, що може дозволити Кучмі балотуватися втретє в президенти України, вважає депутат Борис Беспалий.

18 вересня Верховна Рада має голосувати законопроект "Про визнання такими що втратили чинність деяких законодавчих актів України в зв’язку з прийняттям Конституції", яким, зокрема, передбачено визнання таким, що втратив чинність, Закону про президента УРСР, Останній діє з 1991 року "й визначає, що одна і таж особа не може балотуватися на пост президента третій раз підряд", - заявив народний депутат Борис Безпалий.

Він акцентував увагу на тому, що це "єдиний законодавчий акт, що містить застереження проти третього терміну президентства однієї особи, і який був чинний усі терміни каденції президента Леоніда Кучми". Тому, зазначає Борис Беспалий, "цієї норми вистачало, щоб Леонід Кучма не зміг балотувався на третій термін".

Проте в ситуації, коли "придворні юристи президента кинули тезу, що Кучма може балотуватися на третій термін, оскільки, мовляв, за новою Конституцією (ухвалена в 1996 році) він балотувався один раз, тільки цей діючий Закон "Про президента УРСР" знімає колізію без всяких тлумачень", - вважає він.

"Якщо він буде скасований, то може виникнути ситуація, що придворні юристи, спираючись на придворних суддів, отримують підставу замутити законодавчу воду", - переконаний Беспалий, повідомляє razom.org.ua.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...