Янукович терміново вимагає повернути Тодійчука на місце

Середа, 17 вересня 2003, 19:23
Глава правління "Нафтогазу України" Юрій Бойко 9 вересня доручив гендиректору ВАТ "Укртранснафта" Станіславу Василенку терміново затвердити рішення про проведення позачергових зборів акціонерів, внісши на його розгляд питання про зміни в складі керівних органів товариства, а також про зміни й доповнення до статуту ВАТ.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Укртранснафти", це доручення дане до виконання за наказом прем'єр-міністра України Віктора Януковича голові правління "Нафтогазу України".

У прес-службі нагадали, що прем'єр-міністр зобов'язав НАК "Нафтогаз України" вжити заходів для скасування рішення зборів акціонерів, на якому були внесені зміни до складу керівних органів.

Тоді екс-глава правління Олександр Тодійчук був призначений президентом компанії, а генеральним директором став Станіслав Василенко.

Раніше Тодійчук заявляв про те, що посада президента ВАТ "Укртранснафта", введена акціонерами компанії на зборах 1 серпня, носить винятково представницький характер, тоді як основні повноваження по управлінню компанією передані генеральному директорові.

Тодійчук також є спеціальним уповноваженим України з питань Євразійського нафтотранспортного коридору. Він є прихильником використання нафтопроводу "Одеса-Броди" у європейському напрямку, у той час як Василенко у свій час завізував протокол про реверс по нафтопроводу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування