Медведчук порушив кримінальну справу проти акціонера "Львівської газети"

Середа, 17 вересня 2003, 20:05
Державна податкова адміністрація Львівської області порушила кримінальну справу проти ВАТ "Троттола". Про це повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.

За інформацією прес-служби, працівники державної податкової інспекції у Франківському районі міста Львова провели планову перевірку діяльності ВАТ "Троттола" за період з 01.07.01 по 01.04.03 р. Матеріали документальної перевірки ВАТ "Троттола" було передано до головного відділу податкової міліції ДПІ у місті Львові. Після проведення дослідчої перевірки працівники львівської податкової міліції направили матеріали до слідчого відділення податкової міліції ДПІ у місті Львові, яке порушило кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ВАТ "Троттола" за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Генеральний директор ВАТ "Троттола" Ярослав Рущишин разом з мистецьким об'єднанням "Дзиґа" є засновником "Львівської газети". Минулого тижня в інтерв'ю "Львівській газеті" він заявив, що тиск з боку податкової адміністрації прямо пов'язаний із публікаціями видання, що викривають корупцію у ДПА у Львівській області.

У середу податкові інспектори здійснювали перевірку на швейній фабриці "Троттола". Спілкуватися з журналістом "Львівської газети" вони відмовились, фотографувати себе теж не дозволяли і навіть не представилися, повідомили у редакції газети. Як розповідають працівники фабрики, податківці поводяться досить дивно. Вони ставлять незрозумілі запитання рядовим працівникам, зокрема цікавляться біографією, де народилися, де працювали.

Також запитують, чи укладали працівники договір, хто видає зарплату, чи отримують гроші за відомостями, і чи є якісь скарги на керівників. Податківці також перевіряють документацію кожного відділу і стежать за машинами, які виїжджають і в'їжджають через ворота підприємства. Керівник "Троттоли" Рущишин заявив, що на нього "шиють справу". Він сказав податківцям: "Рахуйте кожну ниточку та спробуйте щось сфабрикувати. Я вас не боюся".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування