Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко і Жир посперечалися, де краще судити Кучму

Середа, 17 вересня 2003, 20:57
Екс-депутат Олександр Єльяшкевич, який отримав політичний притулок у США, збирається повернутися до України у 2004 році. Про це він заявив в ефірі радіо "Свобода".
"Я сподіваюсь, що наступного року ми вже зустрінемось в Києві безпосередньо", - сказав Єльяшкевич.

Єльяшкевич також заявив, що його справа та справа Георгія Гонгадзе "тісно пов’язані". "Одна й та сама банда, одне й те саме злочинне угруповання займалось фізичним знищенням і Георгія Гонгадзе, і моїм особистим", - сказав Єльяшкевич.

Минулого року глава комісії зі справи Гонгадзе повідомляв, що здійснити замах на Єльяшкевича Леонід Кучма та Леонід Деркач домовилися доручити Григорію Суркісу.

Гостями ефіру "Свободи" у вівторок також стали екс-депутат Олександр Жир, який очолював комісію у справі Гонгадзе Верховної Ради минулого скликання, та екс-майор Микола Мельниченко.

Вони не дійшли згоди в тому, де має відбутися судовий процес за діями, зафіксованими на записах Мельниченка.

Жир заявив: "Я законослухняний громадянин, і я переконаний, що справа, кримінальна справа щодо загибелі Гонгадзе, як складова частина злочинного угруповання на чолі з Леонідом Даниловичем Кучмою, має бути завершена в суді саме на території Україні, де Леонід Данилович повинен просити вибачення у громадян за ту біду, яку він ніс за роки свого правління".

Натомість Мельниченко висловився за проведення суду в США: "Справа Гонгадзе не дуже легка, і деякі нюанси цієї справи, дійсно, вони можуть розпочатися на території США. Справа Єльяшкевича разом зі справою Гонгадзе повинна розглядатися в комплексі, тому що справа Єльяшкевича, з юридичної точки зору, надзвичайно проста, і всі докази і доказова база по цій справі знаходиться тут, на території США, і навіть найкращі адвокати Кучми не можуть щось вигадати, щоб вигородити Кучму".

Мельниченко також заявив, що вважає "вигадкою" інформацію, що Євген Марчук "з самого початку знав, що кабінет Кучми записується".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування