Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий посол США встиг з'ясувати суть ЄЕП і застерігає Україну

Четвер, 18 вересня 2003, 10:47
Входження України до Єдиного економічного простору з Росією, Білорусією й Казахстаном не повною мірою відповідає її інтересам, заявив посол США в Україні Джон Гербст.

На прес-конференції в четвер у Києві він зазначив, що в цьому питанні може виникнути безліч питань: допоможе це, або, навпаки, буде заважати Україні приєднатися до різних міжнародних організацій.

Разом з тим, Гербст відзначив, що рішення з цього приводу Україна повинна ухвалити самостійно.

"Природно, це рішення уряду України, які кроки їй починати, щоб ввійти до ЄЕП. Але я думаю, потрібно уважно подивитися на наслідки цих кроків і чи уписуються вони в прагнення України інтегруватися до євроатлантичного співтовариства. В інтересах України – не робити таких кроків, які б ускладнювали цю інтеграцію", - підкреслив посол.

Він відзначив також, що США підтримують євроатлантичні прагнення України.

"США цілком підтримують прагнення України стати членом євроатлантичного співтовариства і приєднатися до світового економічного співтовариства. Ми тісно співпрацюємо з урядом України, щоб сприяти її входженню до СОТ", - сказав він.

Як відомо, договір про створення ЄЕП має бути підписаний Леонідом Кучмою, Володимиром Путіним, Олександром Лукашенком і Нурсултаном Назарбаєвим у четвер у Ялті.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування