Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин пообіцяв, що Україна "повернеться обличчям" до Європи

Четвер, 18 вересня 2003, 13:33
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтверджує європейський вибір України і говорить про те, що решта зовнішньо політичних кроків держави направлені на посилення цього вибору.

Про це Литвин повідомив в інтерв'ю журналістам у четвер, коментуючи результати зустрічі з президентом Європейського парламенту Петом Коксом у Брюсселі, де український спікер знаходиться з офіційним візитом.

Зі слів спікера, він подякував Коксу за розуміння процесів, які зараз проходять в Україні. На думку Литвина, президент Європарламенту у ході дискусій ще раз пересвідчився у тому, що "європейський вибір України остаточний і безповоротний". "Всі інші зовнішні політичні кроки потрібно розглядати як такі, що посилюють вибір України на шляху євроінтеграції", - підкреслив він.

У свою чергу, Кокс нагадав, що з наступного року Європейський союз зробить "важливий крок у своїй історії щодо розширення ЄС, який змінить кордони Євросоюзу, що просунуться на схід".

Кокс також повідомив про те, що був зацікавлений почути думку українського спікера з ряду політичних питань. "Я запитав, коли ми будемо розробляти нашу східну політику, чи будемо ми дивитися у спину Україні чи в обличчя", - відзначив Кокс, додавши, що Литвин запевнив його у тому, що Європа "буде дивитися в обличчя Україні".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування