ЩОБ ЗВІЛЬНИТИ, НА ОМЕЛЬЧЕНКА ПОДАЛИ В СУД

Четвер, 18 вересня 2003, 17:52
Народний депутат Леонід Черновецький подав скаргу в Печерський місцевий суд Києва, вимагаючи від уряду і президента України звільнити голову Київської міської державної адміністрації Олександра Омельченка.

Як заявив Черновецький у четвер на прес-конференції у Києві, Омельченко не має права працювати на своїй посаді у зв'язку з досягненням пенсійного віку.

За словами Черновецького, він хоче створити прецедент, "щоб будь-який житель України зміг через суд змусити будь-яку посадову особу високого рангу звільнити підлеглого йому чиновника, що ігнорує нестатки простих людей".

Депутат також повідомив, що направив депутатське звернення в Генеральну прокуратуру щодо необхідності перевірки законності витрат бюджетних коштів керівництвом Київської міськадміністрації. За словами Черновецького, "волею Омельченка" практично кожному депутатові Київради щомісяця виділяється по 40 тис. грн. з міського бюджету, тобто 480 тис. грн. щорічно. При цьому народний депутат "підозрює", що ці гроші мер роздає тільки тим, хто йому бажаний.

Як повідомлялося, президент Кучма повідомив про намір "діяти за законом" щодо чиновників, що досягли граничного віку перебування на держслужбі - 65 років. Відповідно до закону "Про держслужбу", граничним віком перебування на державній службі є 65 років, однак це не стосується виборних посад.

Разом з тим Омельченко неодноразово заявляв, що займає свою посаду законно, посилаючись на особливий статус глави Київської міськадміністрації, що передбачений законом про столицю. Відповідно до цього закону, Київміськадміністрація виконує повноваження виконавчого органу Київради і є органом державної виконавчої влади, яку очолює обраний Київський міський голова.

Глава держави доручив Мін'юсту дати роз'яснення законодавства, що передбачає неможливість перебування на державних посадах службовців, що досягли 65 років.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Звільнення Омельченка: дві точки зору


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування