Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУКАШЕНКО ЗАКЛИКАЄ КУЧМУ ІНТЕГРУВАТИСЯ В ЄЕП ПОВНІСТЮ

Четвер, 18 вересня 2003, 19:14
Лідери "четвірки" заявили в четвер у Ялті про готовність підписати угоду про створення Єдиного економічного простору.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що в п'ятницю президенти "четвірки" підпишуть документи про створення Єдиного економічного простору (ЄЕП). "У нас немає перешкод", - сказав казахстанський лідер.

"Я думаю, ви відчуєте, що група високого рівня, очолювана віце-прем'єрами, здійснила величезну роботу, засідаючи кожен місяць у різних столицях. Усі документи підготовлені, парафовані до підписання - заяви президентів, угода про створення Єдиного економічного простору й концепція. Усі документи підготовлені в чистову", - повідомив Назарбаєв.

"Якщо Леонід Данилович (президент України Кучма) підпише без вилучень і обмежень цей документ, то вважайте - це результат проведеної роботи", - додав президент Білорусії Олександр Лукашенко.

"Стежте за пресою", - пожартував президент України Леонід Кучма. "Завтра ми будемо зустрічатися, сьогодні ще поговоримо, які питання залишилися. Якби ми не робили наступний крок, ми сьогодні б не зустрічалися", - сказав Кучма.

Президент Росії Володимир Путін сказав: "абсолютно згодний, що робота була проведена експертами дуже велика, я б назвав її вражаючою".

Він підкреслив, що ці документи "у значній мірі носять рамковий характер, це результат компромісу, такого компромісу, що улаштовує всіх".

Крім того, за словами Путіна, підготовлені документи дають можливість "дуже м'яко підходити до реалізації досягнутих домовленостей".

"Абсолютно переконаний у тім, що ці домовленості цілком відповідають національним інтересам, інтересам наших держав", - підкреслив російський президент.

Президенти чотирьох країн зустрічалися в резиденції Кучми "Зоря" на березі Чорного моря в неформальній обстановці, без краваток.

Перед початком переговорів "четвірка" довго сперечалася, хто буде відповідати на запитання про те, наскільки далеко вдалося просунутися у формуванні ЄЕП і чи буде підписана угода.

Президенти посміхалися, кивали один одному, а Лукашенко зауважив: "У нас головний Леонід Данилович". Однак Кучма запропонував першим відповісти на запитання Назарбаєву, як ініціаторові створення ЄЕП.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...