Росія шантажує Україну – обіцяє не підписати договір ЄЕП узагалі?

П'ятниця, 19 вересня 2003, 11:22
Росія може не підписати договір про ЄЕП у випадку, якщо Україна підпише його з вилученнями. Про це повідомляє "Коммерсанту" з посиланням на свої джерела оглядач газети Андрій Колесников, який перебуває у Ялті.

"Якщо Україна підпише документ із вилученнями, то, як стало відомо мені вчора пізно ввечері, його не підпише Росія", - пише він у "Коммерсанті".

Газета зазначає, що документи по ЄЕП готові до підписання, але "останнім часом до них щось охолонув пан Кучма". "Тепер він натякає колегам, що якщо і підпише, то його заклює опозиція, тому що під загрозою опиняється вся і без того тендітна архітектура конституційного ладу України. Тобто його самого це не бентежить, але люди можуть не зрозуміти".

"Коли лідери зібралися разом і їх прямо запитали, чи будуть вони підписувати, президенти помітно розгубилися й стали кивати на пана Кучму, тому що він хазяїн саміту. Але пан Кучма вчасно кивнув на пана Назарбаєва як на людину, яка усе це вигадала. Президент Казахстану захопився описом розумної взаємодії робочих груп з підготовки цієї угоди. Тільки після того, як пішло уточнююче питання, чи будуть лідери щось підписувати, пан Назарбаєв нарешті прямо сказав, що не бачить перешкод. Пан Путін погодився з ним".

"Пан Лукашенко як людина, яка ні перед ким не звикла юлити, заявив, що якщо Україна підпише документ без вилучень, те це і буде головним результатом їхньої спільної роботи. А пан Кучма, який звик юлити, розповів, що завтра колеги зустрінуться на засіданні, а сьогодні ще поговорять про те, що наболіло".

Підписання договору про ЄЕП президентами України, Росії, Білорусії і Казахстану, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", очікується в п'ятницю в рамках саміту СНД у Ялті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...