Лавринович пішов проти партії, вимагаючи звільнити Омельченка

П'ятниця, 19 вересня 2003, 13:06
Народний Рух України вважає "намагання змінити керівника виконавчого органу Київради Олександра Омельченка "безпідставним" "розпорядженням зверху". Про це йдеться у заяві партії, поширеній у п'ятницю.

Одним з аргументів цієї думки є те, "що функціонування Київської міської державної адміністрації повністю забезпечується самими киянами і жодної копійки з державної скарбниці на це не витрачається".

Окрім цього Омельченко як Київський міський голова "є виборним службовцем органів місцевого самоврядування, на якого не поширюються вікові обмеження щодо перебування на посаді", - зазначає НРУ.

Автори документа також нагадують, що голова КМДА здійснює керівництво виконавчим органом Київради, яким є, згідно з Законом про столицю та рішеннями Київради, Київська міська державна адміністрація".

Причиною дискусії щодо легітимності перебування на посаді
Омельченка, яка "набуває істеричного характеру й організованих нападок", є намагання "кланово-олігархічного режиму" "зберегти владу".

Народний Рух України, який "сприяв і постійно підтримував обрання і діяльність Омельченка", сподівається, що, зважаючи на неприпустимість роздвоєння влади у столиці та безпідставність потуг у цьому напрямку, президент та Конституційний Суд ухвалять правильне рішення на користь киян".

Проте член Народного Руху Олександр Лавринович, міністр юстиції, переконаний, що Омельченко мусить залишити посаду голови Київської міської державної адміністрації.

Аргументуючи свою думку, Лавринович посилався на закон "Про столицю України – місто-герой Київ", що був ухвалений парламентом 15 січня 1999 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...