Грузія, на відміну від Кучми, бачить небезпеку в ЄЕП

Субота, 20 вересня 2003, 17:16
Грузія буде уважно стежити за розвитком процесу формування нового "Союзу чотирьох" – Росії, України, Білорусії і Казахстану, угода про створення якого була підписана в п'ятницю на саміті СНД у Ялті.

Про це в суботу журналістам заявив глава МЗС Грузії Іраклій Менагаришвілі.

За його словами, "можливо, цей союз буде дієвим і в майбутньому привабливим для Грузії". "Однак в укладеній угоді і концепції створення єдиного економічного простору сьогодні є такі положення, які дуже серйозно пов'язані із суверенітетом і незалежністю держав".

При цьому міністр зазначив, що будь-яка інтеграція передбачає певні поступки суверенітетом держави, але "ці поступки повинні бути того варті".

Менагаришвілі також заявив, що Грузія чітко позначила свій зовнішньополітичний курс на інтеграцію в європейські структури.

"Грузія має зобов'язання перед Світовою організацією торгівлі й іншими державами, тому її ставлення до "Союзу чотирьох" повинно визначатися з урахуванням усіх цих моментів", - сказав міністр, відзначивши, що в рамках СНД раніше створювалися різні союзи, але існували вони недовго.

А президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв журналістам на брифінгу в Астані підкреслив важливість підписаної угоди про створення ЄЕП.

"Нарешті, ухвалено конкретні документи, які створять простір справжнього спільного ринку і забезпечать умови для того, щоб товари, капітал і люди могли вільно пересуватися. Це буде відкривати для Казахстану великі ринки, і ми будемо мати від цього вигоду", - заявив Назарбаєв у суботу.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News