Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма в США зустрінеться з єврейським лобі і побуває на протоколі у Буша

Неділя, 21 вересня 2003, 15:32
Президент України Леонід Кучма відбув у неділю до Нью-Йорку, де візьме участь у 58-ій сесії Генеральної асамблеї ООН. Його робочий візит до США буде тривати до 24 вересня.

Президента супроводжують віце-прем'єр України, глава урядової комісії з питань боротьби з ВІЛ/СНІД Дмитро Табачник, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, міністр охорони здоров'я Андрій Підаєв, глава адміністрації президента Віктор Медведчук, перший помічник глави держави Сергій Льовочкін.

Відповідно до попередньої програми візиту, у понеділок, 22 вересня, Кучма візьме участь у відкритті пленарного засідання високого рівня, присвяченого підсумкам 26-ої спеціальної сесії Генасамблеї ООН "Реалізація декларації про прихильність справі боротьби проти ВІЛ/СНІД". Заплановано виступ українського президента на засіданні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У цей день заплановані зустрічі Кучми з генеральним секретарем ООН Кофі Аннаном, неформальна зустрічі з керівниками організації "Трансатлантичні партнери в боротьбі зі СНІДом" Джоном Тідстремом, Лео Гіндері, Михайлом Маргеловим і Стівеном Мейссі.

Як повідомлялося, Україна є регіональним куратором цього питання.

У вівторок, 23 вересня, український лідер візьме участь у відкритті загальних дебатів сесії Генасамблеї ООН.

У цей же день, як очікується, він проведе робочий сніданок з колишнім держсекретарем США Генрі Кіссінджером, президентом Ради з питань зовнішніх відносин США Ричардом Хаассом.

Планується також, що Кучма зустрінеться з керівництвом міжнародних єврейських організацій: президентом Всесвітнього єврейського конгресу Едгаром Бронфманом, головою Антидифамаційної ліги Гленом Тобіасом, президентом міжнародної асоціації "Бней Бріт" Джоелом Капланом.

Президент України також, як очікується, зустрінеться з президентом Пакистану Первезом Мушарафом, прем'єр-міністром Нідерландів Яном Петером Балкененде.

Планується, що в цей день увечері український лідер візьме участь у протокольному заході на честь глав делегацій-учасників сесії Генасамблеї ООН від імені президента США Джорджа Буша.

Кучма також планує взяти участь у протокольному заході з нагоди 30-ої річниці членства Німеччини в ООН від імені федерального канцлера ФРН Герхарда Шредера.

У середу, 24 вересня, як очікується, Кучма виступить у ході загальних дебатів 58-ої сесії Генасамблеї ООН.

У цей же день він, як очікується, проведе робочу зустріч з колишнім радником президента США Буша з питань національної безпеки, президентом Scowcroft Group генералом Брентом Скаукрофтом.

У середу Кучма вилетить на батьківщину.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування