Піскун звітує про затримання убивць Александрова

Понеділок, 22 вересня 2003, 11:18
Генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що затримано убивць журналіста Ігоря Александрова. Про це він повідомив в інтерв'ю каналові ICTV.

"Я можу сказати, що по Александрову вже затримані убивці", - сказав Піскун. Він додав, що справа знаходиться "на стадії закінчення розслідування". При цьому він не назвав імена підозрюваних.

Раніше, як відомо, Донецька прокуратура обвинуватила в убивстві Александрова Юрія Вередюка, який був виправданий Донецьким апеляційним судом за недоведеністю участі в скоєнні злочину. Донецька прокуратура оскаржила це рішення суду, а через два місяці Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, що ускладнилася інфарктом міокарда.

Говорячи про справу Гонгадзе, Піскун сказав, що вона також "знаходиться на завершальному етапі розслідування".

На питання про терміни передачі справи Гонгадзе до суду Піскун сказав: "Це дуже складно, тому що не все залежить від роботи слідчих органів прокуратури. Сьогодні справа знаходиться в тій стадії, коли дуже багато залежить від оперативно-розшукових здібностей наших служб".

Піскун також повідомив, що Ігор Гончаров як свідок у справі Гонгадзе "був нам дуже корисний". "І з його свідчень, які він дав на слідстві, ми почерпнули багато цікавої для нас інформації. [...] Усе те, що було написано в посмертних листах Гончарова, нам було відомо. Це усе він говорив нам на допитах".

"Чесно кажучи, нам шкода, що так сталося, і Гончаров помер. Він нам був дуже потрібний", - також сказав Піскун. Він додав, що експертиза причин його смерті ще не завершена.

За матеріалами сайту "Огляд телеефіру"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News