Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виконавці убивства Александрова у вівторок можуть вийти на волю

Понеділок, 22 вересня 2003, 18:57
Суд у вівторок повинен обрати запобіжний захід для двох осіб, які підозрюються у скоєнні вбивства журналіста Ігоря Александрова. Про це повідомив "Українській правді" глава слідчої комісії з резонансних злочинів Григорій Омельченко.

За словами Омельченка, "ці двоє – це безпосередні виконавці вбивства, які наносили удари бітами". "Генпрокуратурою встановлена також особа, яка замовила вбивство Ігоря Александрова", - додав депутат.

Омельченко пояснив, що "двоє підозрюваних затримані на 72 години і впродовж доби суд повинен вирішити питання їх арешту".

"Як тільки цим двом затриманим буде пред'явлено обвинувачення, я попереджу Генпрокуратуру, що маю право назвати прізвища цих осіб. Генпрокуратура повинна назвати прізвища осіб, яким пред'явлено обвинувачення у вбивстві Александрова", - заявив Омельченко.

"Ці двоє дали зізнавальні свідчення у скоєному злочині, розповіли, за яких обставин це відбулося. Всі свідчення були взяті в присутності їх адвокатів, із записом на відео. На підтвердження своїх слів вони навели обставини, які вказують на правдивість їх зізнання", - додав він.

"Вбивство Ігоря Александрова було організовано у зв'язку з його журналістською діяльністю й матеріалами, які висвітлювалися очолюваною ним ТРК "Тор", - сказав Омельченко.

На думку Омельченка, тепер Генпрокуратура повинна вибачитися за те, що раніше це вбивство "повісили" на нині померлого Юрія Вередюка.

"Також Генпрокуратура повинна дати відповідну юридичну й дисциплінарну оцінку тим працівникам Генпрокуратури і Донецької прокуратури, які хотіли повісити вбивство на невинну людину – Юрія Вередюка", - сказав глава комісії. За словам Омельченка, кураторами справи Александрова були колишній генпрокурор Михайло Потебенько і його заступник Сергій Винокуров, який зараз є першим заступником генпрокурора Святослава Піскуна.

Напередодні Піскун заявив, що затримано убивць журналіста Ігоря Александрова.

Раніше, як відомо, Донецька прокуратура обвинуватила в убивстві Александрова Юрія Вередюка, який був виправданий Донецьким апеляційним судом за недоведеністю участі в скоєнні злочину. Донецька прокуратура оскаржила це рішення суду, а через два місяці Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, що ускладнилася інфарктом міокарда.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...