Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

ВБИВЦЬ АЛЕКСАНДРОВА БІЛЬШЕ НІКУДИ НЕ ВИПУСТЯТЬ

Вівторок, 23 вересня 2003, 11:49
Слідство пред'явило обвинувачення виконавцям вбивства журналіста Ігоря Александрова, повідомила у вівторок прес-служба Генеральної прокуратури України.

Їм пред'явлено обвинувачення у здійсненні навмисного вбивства при обтяжливих обставинах, скоєне за попередньою змовою (п. 1 ст. 93 Кримінального кодексу України у редакції 1961 року).

У вівторок Печерський місцевий суд Києва обрав для виконавців злочину запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України розкрила вбивство журналіста Ігоря Александрова. У цей час затримані виконавці й організатори злочину, які у присутності адвокатів свідчать слідству.

Генеральний прокурор України Святослав Піскун особисто висловлює велику подяку колишнім співробітникам органів внутрішніх справ, співробітникам слідчо-оперативної групи Генеральної прокуратури і Служби безпеки, а також народним депутатам, членам парламентського комітету з боротьби з організованою злочинністю і корупцією, які сприяли розслідуванню й розкриттю цього злочину, йдеться у повідомленні.

Нещодавно Піскун заявив, що справа про вбивство журналіста Ігоря Александрова перебуває на стадії закінчення розслідування, але вбивці вже затримані.

Директор телекомпанії "ТОР" (Слов'янськ, Донецька обл.) Ігор Александров, на якого напали, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. Прокуратура звинуватила в убивстві Юрія Вередюка, якого 17 травня 2002 року Донецький апеляційний суд виправдав за недоведеністю участі у здійсненні злочину.

Донецька прокуратура оскаржила це рішення суду, а через два місяці Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, що ускладнилася інфарктом міокарда.

25 липня 2002 року Верховний суд України ухвалив рішення направити на нове розслідування справу про вбивство Александрова. Виправдувальний вирок стосовно Вередюка відмінили.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Піскун звітує про затримання убивць Александрова

Виконавці убивства Александрова у вівторок можуть вийти на свободу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування