МВФ приєднався до критиків ЄЕП

Вівторок, 23 вересня 2003, 14:18
Членство України в ЄЕП "може викликати ускладнення" у процесі приєднання України до Світової організації торгівлі та у реалізації курсу України на європейську інтеграцію, вважають у МВФ.

Про це під час робочої зустрічі з міністром економіки та з питань європейської інтеграції Валерієм Хорошковським сказала перший заступник директора-розпорядника МВФ Енн Крігер, повідомили агентству УНІАН в Управлінні зв'язків з громадськістю Мінекономіки.

У МВФ також вважають, що повернення кредитів повинно бути "поступовим", щоб не зашкодити базовим економічним показникам України.

Під час зустрічі сторони домовилися про підготовку графіку повернень Україною кредитів МВФ з урахуванням економічних показників України.

Як повідомлялося, голова Національного банку України Сергій Тігіпко нещодавно заявив, що НБУ готовий впродовж 12 місяців погасити 1,8 млрд. дол. боргу перед МВФ.

Борг України перед Міжнародним валютним фондом у першому півріччі 2003 року скоротився на 71 млн. SDR (спеціальні права запозичення - внутрішня грошова одиниця МВФ) - до 1406 млн. (за курсом SDR до долара на кінець червня - до 1969,6 млн. дол.).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування