Строки виходу України з "чорного списку" FATF невідомі

Вівторок, 23 вересня 2003, 15:20
Поки що "неможливо спрогнозувати", коли Україна вийде з "чорного списку" FATF, повідомила речниця FATF Хелен Фішер.

"Питання вилучення з "чорного списку" ухвалюються лише під час пленарних засідань FATF, а на пленарних засіданнях така можливість наразі не обговорювалася. Ніхто не може заявляти, що і як станеться", сказала Фішер в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

Водночас вона повідомила, що Україна вже надіслала на прохання Європейської контрольної групи FATF (ERG FATF) імплементаційний план з удосконалення боротьби з відмиванням брудних грошей.

Проте "якщо уявити собі, що невеличка Європейська контрольна група лише нещодавно отримала імплементаційний план, то до його виконання неможливо навіть спрогнозувати, чи вийде Україна з "чорного списку" FATF", відзначила речниця.

Імплементаційний план удосконалення системи боротьби з відмиванням "брудних" грошей є важливою умовою на шляху до виключення України з "чорного" списку FATF, повідомило в суботу агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідний офіційний лист глави ERG FATF Жана Пема надійшов на адресу першого віце-прем'єра, міністра фінансів України Миколи Азарова, повідомив його радник Віталій Лук'яненко.

Лук'яненко також відзначив, що другою передумовою для ухвалення позитивного для Києва рішення про виключення країни з "чорного списку" на пленарному засідання Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням брудних грошей є позитивний висновок місії FATF, яка повинна провести експертний аналіз ефективності протидії легалізації злочинних доходів в Україні.

FATF у лютому 2003 року відмінив введені проти України в грудні 2002 року санкції за недостатню боротьбу з відмиванням "брудних" грошей, однак залишив Україну в "чорному" списку країн, які недостатньо співпрацюють у сфері боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News